Parasztházak építése és felújítása műemlék jellegű nyílászárókkal

Parasztházak építése és felújítása műemlék jellegű nyílászárókkal


Egy vidéki parasztház építésének sarkalatos pontja a fa nyílászárók cseréje. Itt több szempontot kell figyelembe venni. Alkalmazkodni kell az épület szerkezetéhez; milyen hőszigetelő képességű, mekkora méretű és nem utolsó sorban, hogy milyen hűen igazodik az eredeti kialakításhoz.

Sokszor kompromisszumot kell kötni. Ezek a fa nyílászárók készülhetnek kovácsolt vas pántokkal és kilincsekkel, de akkor fel kell áldozni a bukó – nyíló működést.

A régi ablakokhoz még nem voltak fokozottan hőszigetelő két- vagy háromrétegű üvegezések, ezért kisebb keresztmetszetű faanyagot használtak.

Mi olyan megoldást kínálunk, melyekkel stílusos, az épülethez illő és jól kihasználható nyílászárókat kap. Megfelelő hő- és hangszigetelés, széles választékú felületkezelési módszerek, sokféle vasalatrendszer, egyedi formavilág. Az ablak lehet bukó – nyíló de a zsalugáter már kovácsolt vassal szerelt fa nyílászáró.

A fa ablakok és ajtók az épülethez és az egyéni igényeknek megfelelően egyediként „személyre szabva” készülnek az Önök és az utókor számára.